Veelgestelde vragen over de Post-it® Plus App

Veelgestelde vragen over de Post-it® App

Overzicht

Namen van de hoofdschermen in de Post-it® App:

iOS®-schermen

 • Je notities vastleggen
  Opnamescherm
 • Groepen combineren
  Preview opname
 • Digitale notities maken
  Bordweergave
 • Ordenen zoals jij wilt
  Weergave notitie-editor
 • Delen met je favoriete toepassingen
  Rasterweergave
 • Werk op al je apparaten
  Exportweergave

Algemeen

 • De Post-it® App is een applicatie voor je iOS®en Android™ apparaten die je handgeschreven vierkante Post-it® Notes naadloos en eenvoudig digitaliseert. Leg je analoge notities eenvoudig vast met de camera of maak nieuwe notities rechtstreeks op je apparaat en creëer zo die belangrijke geheugensteuntjes. Rangschik, verfijn, en orden de notities en ideeën op je bord zoals jij dat wilt. Deel vervolgens je geordende bord met vrienden en collega's, of exporteer het naar je favoriete applicaties en cloudservices, waaronder PowerPoint®, Excel®, PDF, Dropbox en nog veel meer.
 • Het proces van het fotograferen van meerdere Post-it® Notes tegelijk en het vervolgens identificeren van elke individuele notitie zodat deze kan worden gedigitaliseerd, noemen we een 'Vastlegging'.
 • Een 'bord' is de weergave van vastgelegde Post-it® Notes. Een bord kan meerdere vastleggingen bevatten. Daarnaast kunnen de Post-it® Notes binnen een bord individueel worden verplaatst en bewerkt.
 • The Post-it® App werkt op alle apparaten : met iOS® 10 of hoger op Apple® apparaten en met Android™versie 7 of hoger op Android™ apparaten . Hij is geoptimaliseerd voor de iPhone® X en nieuwer alsook voor de iPad Pro®.
 • Op dit moment niet, maar we zijn deze functie aan het onderzoeken. Onze eerste desktop app zal gelanceerd worden op het Apple Mac® platform later dit jaar. Als je geïnteresseerd bent in een desktop app, gelieve ons een bericht te sturen naar postitapp@3m.com en laat ons weten welk operating systeem je verkiest (bv. Windows, Mac®, web-based, ander). Als je de app wilt gebruiken met schermen die groter zijn dan dat van je smartphone, dan werkt de app prima op een iPad®, Android™ Tablets en kan hij met AirPlay®geprojecteerd worden op Apple TV®, iOS® en Android™ apparaten.
 • Zeker! Ga naar Post-it.nl/App voor de meest recente informatie.

 • Hoog contrast laat zich het beste vastleggen, daarom raden we aan om donker gekleurde markers of viltstiften te gebruiken. De app werkt ook geweldig met Apple Pencil® voor het bewerken van digitale notities. Ook zijn het licht in de ruimte en het contrast tussen de Post-it® Notes en de achtergrond belangrijk. Maak altijd een opname van notities in goed verlichte omgevingen. Als je een lichte achtergrond hebt, zoals een whiteboard, werken notities met sterkere kleuren het beste. Als je een donkere achtergrond hebt, werken notities met lichte kleuren het beste.
 • Momenteel is de Post-it® App geoptimaliseerd voor vierkante Post-it® Notes. Als je andere vormen gebruikt, kan de app deze nog steeds vastleggen, maar ze worden weergegeven als een vierkant. Dit kan ertoe leiden dat de inhoud van de notities er samengedrukt uitziet. Als je geïnteresseerd bent in het vastleggen van niet-vierkante notities, neem dan contact met ons op.

Privacy

 • 3M kan de inhoud die je met de app vastlegt niet bekijken.
 • De Post-it® App gebruikt of volgt geen persoonlijke gegevens of gegevens die de gebruiker kunnen identificeren. Ga voor het volledige 3M privacybeleid naar 3m.com/privacy.

 • Wanneer je Post-it® Notes vastlegt, heb je de mogelijkheid om de vastlegging te markeren met je locatie, zodat je er later naar kunt verwijzen. Als je de app toegang geeft tot je locatie, toont de weergave van de vastlegging waar elke opname is gemaakt. De locatie wordt ook weergegeven wanneer je Post-it® Notes exporteert als een PDF-document, een Excel®-spreadsheet of een PowerPoint®-presentatie. Je kunt locatierechten voor de app altijd wijzigen via de Locatieservices op iOS® of de App toestemmingsopties op Android™, beschikbaar in de privacyinstellingen van je apparaat.

Problemen oplossen

Digitale notities

Ordenen

 • Nee, je kunt de combinatie niet ongedaan maken. Als ze eenmaal gecombineerd zijn, kun je ze niet meer scheiden.
 • Open de Post-it® App en maak een nieuw bord door notities vast te leggen of open een bestaand notitiebord. Sleep eenvoudigweg notities in en uit groepen om de notities naar wens te herordenen.
 • Als je in de bordweergave op een groep notities tikt, zie je drie indelingsopties afgebeeld als pictogrammen. De eerste laat de notities zien zoals je ze hebt gefotografeerd. De tweede ordent je notities in rijen en kolommen. De derde, uiterst rechts, lijnt de notities uit zodat ze passen bij het aspect van de groepsvorm die je hebt gekozen.
 • Ja! Exporteer gewoon je bord in een van de bestandstypen, open het geëxporteerde bestandstype en werk verder aan je notities in je favoriete programma's.
 • Dat kan op twee manieren. Tik in de rasterweergave op 'Selecteren' rechtsboven in het scherm. Selecteer alle borden die je wilt combineren en druk op 'Combineren'. De geselecteerde borden worden samengevoegd tot één. De tweede manier is door eenvoudig in de rasterweergave een bord op het bord te slepen waarmee je het wilt combineren.
 • Tik in de rasterweergave op 'Selecteren' rechtsboven in het scherm. Een pictogram van een prullenbak verschijnt rechtsonder in het scherm. Tik daarop en selecteer Bord verwijderen.
 • Ja! Op iOS® apparaten heb je de mogelijkheid je belangrijkste notities te markeren met een stericoon. Hierdoor worden dan beelden van de met een stericoon gemarkeerde notities op het "Today" scherm van je iOS® apparaat geplaatst. Op die manier dien je enkel het Today scherm te bekijken om je dagelijkse to-do's, herinneringen of belangrijke ideeën te zien. Om je notities met een stericoon te makeren, volstaat het om in een bord een individuele notitie aan te klikken en het stericoon in de rechter benedenhoek aan te klikken.

Zoeken

 • Veeg in de rasterweergave omlaag om het zoekveld weer te geven. Je kunt de titels van specifieke borden of de namen binnen de groepen van je borden invoeren. Dit is waar goed labelen van pas komt! Bord- en opnamedatums worden ook doorzocht.

Delen

Instellingen

 • Tik in de instellingenweergave op 'Standaard notitiekleur'. Er wordt een kleurenmenu geopend waarin je de standaardkleur voor digitale notities kunt selecteren.
 • Tik in de instellingenweergave op 'Siri® Shortcuts'. In het Siri®-snelkoppelingenmenu kun je snelkoppelingen toevoegen voor de volgende handelingen: 1) Notities vastleggen in een nieuw bord, 2) Een notitie maken in een nieuw bord, 3) Notities vastleggen in het nieuwste bord, 4) Een notitie maken in het nieuwste bord, en 5) Laatste bord bekijken. Druk eenvoudig op het '+'-teken en vervolgens op de rode opnameknop om een nieuwe Siri®-snelkoppeling op te nemen.