Agile-/scrummethodologie

Agile- en scrummethodologie met Post-it® Brand

Korte uitbarstingen voor snelle beslissers.Bezig aan een project met snel veranderende vereisten? Het agile-/scrummodel is wellicht het ideale systeem om je veranderlijke project het hoofd te bieden. 

Het agile-/scrummodel verdeelt projecten in verschillende modules die vervolgens getest worden en stapsgewijs worden opgeleverd. Breng een klein team samen wiens functies het gehele project beslaan - dit team zal tijdens het project vaak bijeenkomen. Zet je dan schrap voor de race!
 

 • 1

  Begin je agile/scrum door een stuk muur op te zoeken waar elk lid van de groep toegang tot heeft en hang daar een Post-it® Meeting Chart op. Maak individuele kopteksten voor elk van de volgende items: Verhaal, Takenlijst, In behandeling, Ter verificatie en Klaar. Plaats alle kopteksten (in de voornoemde volgorde) op een rij bovenaan je muur.


  Maak individuele kopteksten voor elke kolom

 • 2

  Noteer vervolgens een opsomming van alle functies/kenmerken die aan het project moeten worden toegevoegd. Hierna wordt verwezen als 'verhalen'.

 • 3

  Schrijf elk verhaal op een afzonderlijke Post-it® Super Sticky Note en plaats dat onder de kolom Verhaal. Codeer elk verhaal met een kleur in relatie tot het teamlid dat er verantwoordelijk voor is.

 • 4

  Bepaal welke taken er bij elk verhaal moeten gebeuren. Schrijf elke vereiste op een Post-it® Super Sticky Note en plaats die in lijn met en direct naast het desbetreffende verhaal.

  Bepaal welke taken er bij elk verhaal moeten gebeuren

 • 5

  Als het tijd is om aan een taak te beginnen, dan plaatst het verantwoordelijke teamlid de taak in de kolom In behandeling.

 • 6

  De kolom In behandeling vertegenwoordigt alle taken waar momenteel aan gewerkt wordt - het maakt niet uit of ze er net aan begonnen zijn of dat het bijna klaar is.

 • 7

  Als er aan een taak gewerkt is maar het moet worden uitgetest, dan verplaatst het verantwoordelijke teamlid de taak naar de kolom Ter verificatie. 

  Verplaats items die getest moeten worden naar de kolom Ter verificatie

 • 8

  Als een taak is afgerond, dan kan het in de kolom Klaar worden gezet. Na afloop van het project verwijder je alle Post-it® Super Sticky Notes uit deze kolom.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!