Help kinderen te presteren met Lunchboxbriefjes

Help kinderen te presteren met Lunchboxbriefjes

Inspireer je kinderen en houd ze de rest van de dag gemotiveerd, in niet meer dan vijf minuten. • Soms kan een eenvoudige, met de hand geschreven boodschap een wereld van verschil uitmaken. Dat is wat Luke Pieczynski inspireerde om elk dag Post-it® Notes te schrijven voor de lunchbox van zijn dochter. Bijna 700 notes later heeft hij een hoop geleerd over creatief blijven, en hoeveel verschil die vijf minuten per dag kunnen maken. Lees zijn verhaal om inspiratie op te doen voor perfecte dagen voor jouw kind!

 • Waarom Lunchboxbriefjes?

  Het begon allemaal toen Luke briefjes schreef voor zijn vriendin (nu zijn echtgenote) toen ze tijdens hun relatie ver uit elkaar woonden. Telkens als het voor haar weer tijd was om te vertrekken, schreef hij een speciaal briefje voor haar dat hij achterliet op een plek waar zij het later zou vinden: in haar portemonnee, koffer of auto. Op die manier zou zij nooit vergeten hoeveel hij van haar hield en haar miste. In die tijd leerde Luke hoe belangrijk het kan zijn de tijd te nemen om met de hand een briefje te schrijven.

  Het stel trouwde en kreeg hun eerste kind, een klein meisje. Ze groeide op tot een ontluikend artiest, maar ondervond op school een zware tijd. Om haar op te monteren en haar te helpen haar creatieve geest te gebruiken, begon Luke Post-it® Notes te tekenen en te schrijven die hij elke dag in haar lunchbox naar school stuurde. Ze hield daar zoveel van dat ze deze Post-it® Notes begonnen te verzamelen om er later nog eens op terug te zien, wat op zijn beurt weer Luke inspireerde om er een blog over te beginnen. Twee jaar later doet hij dat nog steeds, maar nu tekent hij Post-it® Notes voor twee dochters in plaats van één!

  Luke houdt ervan figuurtjes te tekenen en nieuwe ideeën te bedenken om ervoor te zorgen dat zijn dochters er naar uitkijken hun lunchbox te openen en dat motiveert hen voor de rest van de dag. Maar weet je wat je mooiste is van elke dag weer Lunchboxbriefjes maken? Als zijn dochter er op school ook een tekent en die aan het eind van de dag aan hem geeft.

  Luke Pieczynski - schets van een lunchboxbriefje

 • Maak je eigen Lunchboxbriefjes met Post-it® Notes

  De belangrijkste les die Luke heeft geleerd, de les die hij met anderen wil delen, is dat het maar vijf minuten duurt om een groot verschil te maken voor de dag van uw kind. Het gaat er niet om of je wel of niet kunt tekenen, zegt hij, doe gewoon wat je denkt om je kleine leerling een duwtje in de rug te geven.

  Schaf een blok Post-it® Super Sticky Notes van 76x76 mm aan in een kleur die jij en je kinderen mooi vinden en word creatief!
   

  • Probeer eenvoudig 'Ik hou van je!' te schrijven en teken er een lachend gezichtje of een leuk stokfiguurtje bij.
  • Schenk aandacht aan het huiswerk of een toets die uw kind moet maken en schrijf een paar bemoedigende woorden als het die dag iets belangrijks heeft.
  • Schrijf een briefje over een speciale les, zoals kunst of muziek, dat uw kind enthousiast maakt voor die activiteit.
  • Als al het andere mislukt, vermeld dan een naderende feestdag of verjaardag.
  • Als het vrijdag is, vindt iedereen het leuk eraan herinnerd te worden dat het bijna weekend is!

  Aangezien je Post-it® Super Sticky Notes telkens weer opnieuw kunt plakken, kunnen je kinderen hun briefjes mee terug naar huis nemen en ze aan het eind van de dag op de koelkast plakken en zo een steeds veranderend kunstwerk maken.

  Zoals Luke zegt: “Besteed er die vijf minuten aan. Het kan zijn ‘Ik hou van je’ en je kunt het slechts eenmaal per week doen, maar je hebt de tijd genomen om echt indruk op ze te maken. Meer dan dat is het niet en het is zo gemakkelijk te doen.”

  De kracht van een met de hand geschreven briefje is de kracht om het leven van je kind te verbeteren.

   


 • Luke Pieczynski

  Luke Pieczynski is een liefhebbende vader van drie kinderen en woont in Pittsburgh, Pennsylvania. Hij probeert elke dag weer zijn kinderen te inspireren met een speciaal lunchbriefje dat een stimulerende boodschap bevat. Het werk van Luke is overal ter wereld bekeken en helpt ouders creativiteit in het leven van hun kinderen te brengen door aandacht te besteden aan de kracht van positiviteit en liefde. Bekijk zijn werk op www.lunchnotesketch.com.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!