1. Nederland
 2. Post-it® Brand - Producten, ideeën en aanbiedingen
 3. Ideeën kunnen de wereld veranderen met Post-it® Brand
 4. Tips voor het organiseren van een etentje waar alle collega's zelf een gerecht meebrengen
Hoe je een fantastisch kerstdiner met collega's organiseert

Hoe organiseer je een fantastisch kerstdiner met collega's?

Tijdens de feestdagen worden er natuurlijk overal feestjes georganiseerd en bijeenkomsten met collega's vormen daarop geen uitzondering. Wat je absoluut niet wilt, is dat een etentje waar iedereen zelf eten meebrengt aanvoelt als een verplichting of belasting, zeker met al die andere feestjes. Het is dus belangrijk dat je alles vlot laat verlopen, zodat je het etentje op tijd voor elkaar krijgt en zorgt dat iedereen een leuke tijd - en lekker eten heeft natuurlijk. Maar met een beetje planning van te voren kun je er makkelijk voor zorgen dat iedereen een goede tijd én lekker te eten heeft, en goed gestemd de feestdagen ingaat.


 • Vraag duidelijke instructies aan degenen die iets bijdragen

  Zorg dat je iedereen vertelt om instructies bij te voegen bij het gerecht dat ze meenemen. Laat ze opschrijven of het gerecht tot aan het evenement in de koeling of ingevroren moet blijven, of het opgewarmd moet worden en hoe, hoe lang en op welke temperatuur dat moet. Een Post-it® Super Sticky Note voor elk gerecht biedt hier de uitkomst.

 • Plan de eettafel

  Laat elke kok naast de instructies ook de naam van het gerecht opschrijven en of het vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is (of aan een andere dieetbeperking voldoet). Als je alle info hebt, gebruik je Post-it® Notes om de ruimte op de eettafel in te delen en zorg je dat er genoeg plek is voor elk gerecht. Dek vervolgens de rest van de tafel - decoraties, servetten, serviesgoed en bestek.

  Plan de eettafel

 • Zorg dat iedereen kan vinden wat ze willen

  Als alle gerechten op tafel staan, plaats je een Post-it® Super Sticky Note met de naam van het gerecht voor elke schotel op de tafel. Codeer de notes op kleur per dieetbeperking en maak aan het begin van de tafel een legenda, zodat veganisten weten dat ze naar gele notes moeten uitkijken, vegetariërs naar blauwe notes, enzovoorts.

 • Zorg dat mensen zich onder elkaar mengen

  Als je een grote groep hebt, kun je plaatsaanduidingen maken van Post-it® Notes om ervoor te zorgen dat mensen van verschillende afdelingen of andere gedeeltes van kantoor elkaar beter leren kennen. Als je elke afdeling een andere kleur geeft met de notes, dan kun je iedereen bij het toetje van plaats laten veranderen, zodat ze naast iemand terechtkomen die een note met een andere kleur heeft dan de vorige naast wie ze zaten.

  Zorg dat mensen zich onder elkaar mengen

  Met de juiste planning en natuurlijk, zalig eten, wordt het kerstetentje met collega's een traditie waar iedereen naar uitkijkt.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!