5 goede Post-it® Note-ijsbrekers

5 goede Post-it® Note-ijsbrekers

Sociale contacten opdoen kan, hoe goed het ook bedoeld is, soms een beetje lastig zijn. Maar of je nu op een vertegenwoordigersvergadering of buurtfeest bent, het is altijd fijn om te weten met wie je het genoegen hebt. Gebruik één of een combinatie van deze vijf games om het ijs te breken en elkaar wat beter te leren kennen.


 • Twee waarheden en één leugen

  Elke persoon in de groep krijgt 3 Post-it® Notes. Hij of zij schrijft op twee ervan iets dat waar is en een leugen op de derde. Splits iedereen op in groepjes en probeer te raden welke note een leugen bevat.

   

   

 • Raad eens waar ik vandaan kom

  Voor de vergadering vraag je of iedereen aan jou wil doorgeven waar ze vandaan komen. Deel vervolgens een wereldkaart uit (als er genoeg deelnemers uit het buitenland zijn) of een kaart van Europa. Gebruik Post-it® Indexpijlen om aan te geven waar mensen vandaan komen. Probeer vervolgens te raden wie uit welke stad of welk land komt.

  Gebruik Post-it® Indexpijlen om op een kaart aan te geven waar mensen vandaan komen

 • De waar-komen-we-vandaan-kaart

  Laat elke deelnemer zijn of haar naam schrijven op een Post-it® Indexpijl. Laat vervolgens een kaart van Europa of de wereld zien. Laat iedereen om beurten naar de kaart komen en aan de collega's/deelnemers van de vergadering vertellen waar ze vandaan komen. Op deze manier kunnen ze zichzelf voorstellen, waarbij ze de pijl op de stad of het land plaatsen waar ze geboren zijn.

 • Teken je selfie

  Het doel van deze ijsbreker is tweeledig: Het laat mensen iets over henzelf onthullen dat je anders nooit te weten zou komen en je kunt hun kunstzinnigheid, of het gebrek daaraan, bewonderen.

  Elke deelnemer krijgt een Post-it® groot formaat note waar ze zichzelf op tekenen terwijl ze iets doen wat ze leuk vinden in hun vrije tijd. Verzamel aan het eind van de toegekende tijd alle portretten, plaats ze her en der in de ruimte en laat iedereen raden welk portret bij wie hoort.

 • Wie ben ik

  Elk lid van de groep kiest een beroemde, alom bekende persoon en schrijft die op een Post-it® Note. Houd de naam geheim. Iedereen pakt vervolgens zijn of haar eigen Post-it® Note en plakt die op de rug van iemand anders.

  Om beurten mogen mensen met een Post-it® Note vragen stellen aan de groep om uit te vinden wie ze zijn. De vragen moeten met ja of nee te beantwoorden zijn. Voorbeeld:

  Ben ik een man?
  Leef ik nog?
  Ben ik een politicus?

 • Leden kunnen vragen blijven stellen, totdat ze een 'nee'-antwoord krijgen of een foute gok wagen. De winnaar is de persoon die zijn of haar naam kan raden zonder nee-antwoorden of onjuiste pogingen om het te raden.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!