Verbeter je leesvaardigheid met deze 4 tips

Hoe je efficiënt leest met Post-it® Notes

Efficiënt kunnen lezen is essentieel voor het maximaliseren van je productiviteit. Met Post-it® producten en een paar eenvoudige tips wordt het al snel je gewoonte de belangrijke informatie die je nodig hebt sneller op te nemen.


 • De dagen van tekstmarkers behoren tot het verleden! Met de betere leestips en hulpmiddelen die nu onder je vingertoppen beschikbaar zijn, kun je nu effectiever studeren. Als je dingen met de hand opschrijft, is de kans dat je je doelen realiseert 42% groter!* Dus als het aankomt op lezen, kun je je productiviteit verhogen door dingen op te schrijven. En als jij op je productiefst bent, kun je alles aan. We laten je zien hoe dat werkt.

 • 2. Voorzie belangrijke onderwerpen van kleurcodes

  Voor elk belangrijk onderwerp dat je tegenkomt en dat je later wellicht nog wilt raadplegen, gebruik je een systeem met een kleurencode. Dat is een geweldige manier om informatie te organiseren en die later gemakkelijker te raadplegen. Gebruik bijvoorbeeld de kleur blauw voor belangrijke citaten en geel voor belangrijke statistieken. Gebruik vervolgens dienovereenkomstig gekleurde Post-it® Indexpijlen om ze al doende te markeren. Die laten zich nauwkeurig plakken en weer verwijderen zonder iets achter te laten, en dankzij hun levendige kleuren mis je niets als je later nog eens door je boek bladert!

  Verbeter je leesvaardigheid met deze 4 tips - Samenvattingen

 • 3. Samenvatten

  Na elk hoofdstuk schrijf je een korte samenvatting van twee zinnen op een Post-it® Note van 76x76 mm en plak je het briefje in het begin van het hoofdstuk. Post-it® Notes plakken stevig op papier, maar als je ze later wilt verwijderen om ze in een ander schrift te plakken, beschadigen ze de pagina niet. Tip: laat de rand van je briefjes met samenvattingen een beetje buiten de paginarand uitsteken, zodat je je samenvattingen van de hoofdstukken gemakkelijk kunt terugvinden als het boek gesloten is!

  Verbeter je leesvaardigheid met deze 4 tips - Houd een lijst bij

 • 4. Bijhouden van een lijst

  Tijdens het lezen houd je een blok Post-it® Super Sticky Gelijnde Notes van 101x152 mm bij de hand. Telkens als je een vraag hebt of iets vindt wat je verder wilt onderzoeken of waar je nog eens op terug wilt komen, schrijf je dat op in de lijst. De lijnen maken het gemakkelijk een nette en overzichtelijke lijst te maken. Als je het boek gelezen hebt, beschik je over een handige lijst met vragen en dingen die je verder wilt onderzoeken. Die kunt je zowat overal waar je maar wilt plakken en opnieuw plakken terwijl je doorgaat met studeren en leren.

  Efficiënt lezen lijkt niet zo'n moeilijke opgave; maar maximaliseren van je leestijd met deze specifieke leestips kan werkelijk je mogelijkheden vergroten om informatie op te nemen en effectiever te studeren. Je zult verbaasd zijn over hoeveel meer je gedaan krijgt en hoe energiek je jezelf voelt terwijl je dat doet! Onthoud alleen:

  1. Verzamel je materiaal
  2. Voorzie belangrijke onderwerpen van kleurcodes
  3. Samenvatten
  4. Bijhouden van een lijst

  *Matthews, G. (2007). The impact of commitment, accountability, and written goals on goal achievement. Presentatie tijdens de 87e Conventie van de Western Psychological Association in Vancouver, B.C., Canada.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!