1. Nederland
 2. Post-it® Brand - Producten, ideeën en aanbiedingen
 3. Ideeën kunnen de wereld veranderen met Post-it® Brand
 4. Post-it® Brand - Improving team collaboration by updating a new space - with style
Samenwerking in teamverband verbeteren met het Post-it® merk

Samenwerking in het team verbeteren door een nieuwe ruimte in stijl op te frissen.

Een snelgroeiend bedrijf met een team dat uitermate veel samen werkt had behoefte aan slimmere werkruimten en betere hulpmiddelen.


Stitch Fix, een toonaangevende online dienst op het gebied van persoonlijke styling in de VS, vond het al een hele uitdaging om tijdens perioden van sterke groei zoveel mogelijk klanten tevreden te houden. Echter stelde de ontwikkelingssnelheid van Stitch Fix ook het administratieve team voor een aantal uitdagingen. Recentelijk werden ze geconfronteerd met twee grote hindernissen: hoe ze hun vergaderruimten efficiënter kunnen gebruiken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de juiste hulpmiddelen altijd aanwezig zijn, zodat de medewerkers beter kunnen samenwerken.


 • Een werkomgeving creëren waar samengewerkt kan worden

  “Samenwerking is belangrijk bij Stitch Fix,” zegt Jessie Ely, intern operationeel manager bij Stitch Fix. “Onze teams werken altijd over verschillende functies heen. Daarnaast hechten we veel belang aan innovatie. De medewerkers zijn altijd creatief bezig of aan het brainstormen en we communiceren voortdurend met elkaar, daarom is samenwerking in de werkruimten essentieel. Elke plek moet flexibel zijn en moet beschikken over een evenredige verdeling van hulpmiddelen.”


  Creating a collaborative work environment

   

 • De teams van Stitch Fix ondersteunen

  Met zijn deskundige blik ging Mike meteen op zoek naar de mogelijkheden binnen de werkruimten en begon in samenwerking met het team veranderingen door te voeren.

  “Ik wilde de sfeer bij de receptie niet verpesten want daar werd al goed samengewerkt, maar het was niet geordend,” zegt Mike. “Daarom hebben we de grote tafel in het midden van de ruimte geplaatst en hier de centrale plek van gemaakt met fantastische hulpmiddelen, zoals de Post-it® Super Sticky Big Notes. Zo kunnen de Stitch Fix teams tijdens hun samenwerking naar de fantastische hulpmiddelen grijpen zonder te hoeven zoeken en deze ook onmiddellijk gebruiken. Omdat deze ruimte ook de plaats is waar mensen samenkomen na vergaderingen in de vergaderzalen, kunnen de teams nu hun gesprekken ongehinderd voortzetten met de juiste hulpmiddelen.”

  Mike heeft de receptie bevoorraad met Post-it® Super Sticky Big Notes voor snelle brainstormsessies in kleine groepen en Post-it® Tabletop Meeting Charts waarop eenvoudig agenda's kunnen worden uitgestippeld, schetsen worden gemaakt of takenlijsten worden opgesteld wanneer er geen muur beschikbaar is.

  Creating a collaborative work environment

 • Geef ideeën de ruimte

  De grotere, meer open ruimte was een aparte uitdaging, deze was bijna te open om goed te kunnen worden benut.

  “We hebben deze ruimte opgedeeld in kleinere satellietgebieden,” zegt Mike. “Zo namen we een boekenrek, dat niet echt werd gebruikt, en we hebben dit gevuld met allerlei Post-it® producten, zodat het multifunctioneel werd. Mensen lopen automatisch naar het rek en zo bevinden alle hulpmiddelen zich op een centrale plek. Vervolgens hebben we twee grote statafels aangepast door deze elk voor de helft te bekleden met Post-it® Super Sticky Dry Erase Folies.”

  Zo zijn de teams van Stitch Fix minder tijd kwijt met het zoeken naar de juiste hulpmiddelen en kunnen ze hun energie steken in de taak zelf. In plaats van op jacht te gaan naar hulpmiddelen wanneer ze nodig zijn, kunnen ze deze eenvoudig uit het rek nemen of direct op de tafels schrijven dankzij de Post-it® Super Sticky Dry Erase Folie. Doordat de tafels zijn voorzien van een beschrijfbaar oppervlak kunnen de medewerkers hun gedachten onmiddellijk noteren, zonder naar papier of een ander hulpmiddel te zoeken.

  Mike wilde ervoor zorgen dat alle ruimten een synergetische en verbonden sfeer hebben, zodat de medewerkers een gevoel van continuïteit krijgen waardoor ze zich vrij voelen om samen te werken en energie krijgen, ongeacht de ruimte waarin ze zich bevinden. Door Post-it® Super Sticky Dry Erase Folies op de muren en tafels in het hele kantoor aan te brengen en door Post-it® Super Sticky Big Notes en Post-it® Meeting Charts beschikbaar te maken, worden de ruimten met elkaar verbonden, hetgeen ideaal is voor een soepele samenwerking tussen de teams.

  Getting ideas out in the open

 • Meer flexibele ruimten en hulpmiddelen waar mensen deze nodig hebben

  Wat was het resultaat van de deskundige tips van Mike voor het administratieve team van Stitch Fix?

  “Het was leuk om te zien hoe alles werd geïmplementeerd en om deze ruimten op een totaal andere manier te bekijken,” zegt Jessie. “Van achter de receptie is het is leuk om de mensen te zien deelnemen, omdat het nu een grotere samenwerkingsruimte is die ook nog eens erg flexibel is. Het is een geweldige plek om samen te werken. We zijn er erg enthousiast over!”

  Doordat de Post-it® Super Sticky Dry Erase Folies aangebracht zijn op de wanden en de tafels, voelt het Stitch Fix team zich ook productiever dan ooit tevoren.

  “Die Dry Erase Folie is fantastisch,” zegt Jessie. “We willen elke muur ermee bekleden! Het is verbazingwekkend wat je ermee kunt doen. Het is zo fijn om te zien hoe een paar kleine ingrepen een geweldige impact kunnen hebben en om producten te gebruiken die we voorheen helemaal niet kenden.”

  De grotere open ruimte heeft ook baat gehad bij Mike's aanpassingen en het toevoegen van Post-it® Super Sticky Dry Erase Folie en Post-it® Meeting Charts.

  “Het opdelen van de ruimte in kleinere satellietgebieden en het vullen van het boekenrek met Post-it® Super Sticky Big Notes was eigenlijk heel eenvoudig en had een geweldige impact,” zegt Jessie. “Mensen maken er ook gebruik van. Het is zo cool om deze producten te zien worden gebruikt — de Post-it® Meeting Charts zijn erg gewild — het is het ideale product voor samenwerking in veel van deze ruimten.”

  Met enkele organisatorische ingrepen en de juiste hulpmiddelen kan elke ruimte worden omgetoverd in een dynamische ruimte die gericht is op samenwerking.

  “Ik heb het idee dat het de ruimten visueel hielp om de juiste hulpmiddelen voorradig te hebben,” zegt Jessie. “Het heeft deze ruimten kleurrijker en doelgerichter gemaakt, net zoals werkzones. Voor mij is de sfeer veranderd en sterker geworden. Het was echt heel leuk! Het heeft ons een groot aantal oplossingen opgeleverd. Voordien voelden we ons vaak neerslachtig in deze ruimte, het was dus hartverwarmend voor ons als team om deze dingen te leren kennen en deze nieuwe hulpmiddelen te gebruiken.”MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!