Scrummethodologie

Verplaats je actiepunten snel naar de kolom Klaar met de scrummethode

Met de scrummethode, die mogelijk wordt gemaakt door Post-it® producten, wordt een project opgedeeld in hapklare brokken. Daardoor kun je elke taak volgen door de verschillende stadia naar voltooiing, en zijn alle teamleden op de hoogte van de voortgang en eventuele veranderingen. Dit kan helpen om ideeën om te zetten in actiepunten en actiepunten in resultaten.


 • Wat is de scrummethodologie? Als je samenwerkt aan een project dat snel vordert en een goot aantal bewegende onderdelen heeft, kan scrum een grote bijdrage leveren. Het is een flexibele, holistische strategie waarbij individuen als team samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Pas scrum toe met behulp van Post-it® producten. Misschien heeft je team dat juist nodig om ideeën op tafel te krijgen en er een mooi, overkoepelend project van te maken.


 • 1. Start met een oppervlak: Dry Erase producten leveren de beste prestaties!

  Begin je scrumproces door een stuk muur op te zoeken waar alle teamleden toegang toe hebben en hang daar een Post-it® Super Sticky Dry Erase op. Dankzij het Post-it® Super Sticky Dry Erase product beschik je over een ongelooflijk flexibele ruimte voor het opschrijven, tekenen en hardop nadenken in een omgeving waarin wordt samengewerkt. Bovendien kun je het toepassen op bijna elk oppervlak zonder je zorgen te maken over beschadiging.

  Maak vijf kolommen op het Post-it® Super Sticky Dry Erase product en schrijf in deze volgorde de volgende koppen boven de kolommen: Verhaal, Takenlijst, In behandeling, Ter verificatie en Klaar. Maak vervolgens een lijst van alle functies en kenmerken die aan jouw project moeten worden toegevoegd. In de wereld van scrum noemen we dat 'verhalen': elk verhaal is een kleiner subproject met zijn eigen taken.

 • 2. Start met het schrijven van het verhaal voor je project

  Schrijf elk verhaal op Post-it® Super Sticky Notes van 76 mm x 76 mm en plaats ze onder de kolom Verhaal. Je kunt verschillende kleuren gebruiken om elke note met een verhaal een kleurcodering te geven die hoort bij het teamlid dat er verantwoordelijk voor is, en aangezien de notes een krachtige lijmlaag hebben, kun je ze tijdens het scrumproces steeds opnieuw gebruiken.

 • 3. Wijs alle taken en actiepunten toe

  Nu gaat het spannend worden. Bepaal welke actiepunten bij elk verhaal horen, schrijf elke taak op een Post-it® Super Sticky Note van 76 mm x 76 mm van een andere kleur, en plak ze in een rijtje naast het bijbehorende verhaal. De lijmlaag is dubbel zo sterk als die van normale notes, dus je kunt erop vertrouwen dat ze de aandacht blijven trekken.

  Van een afstandje kun je alle scrumkolommen en alle actiepunten bij de verhalen zien: een waardevol overzicht van je project en het bijbehorende tijdschema dat alle deelnemers kunnen zien. Nu is het tijd om over te gaan tot actie.

 • 4. Handel alle actiepunten af en zorg dat ze worden uitgevoerd

  Als het tijd is om aan een taak te beginnen, dan plaatst het verantwoordelijke teamlid de taak in de kolom In behandeling. De kolom In behandeling vertegenwoordigt alle taken waar momenteel aan wordt gewerkt. Het maakt niet uit of ze er net aan zijn begonnen of dat ze bijna klaar zijn.

  Als er aan een taak is gewerkt maar deze moet worden uitgetest, dan verplaatst het verantwoordelijke teamlid de taak naar de kolom Ter verificatie.

  Als een taak is afgerond, dan kan deze in de kolom Klaar worden gezet. Als een project helemaal is voltooid, vier dit dan door alle Post-it® Super Sticky Notes van 76 mm x 76 mm te verwijderen uit de kolom Klaar en ze apart te leggen om te archiveren.

  Door de scrummethodologie toe te passen voor de workflow van je team met behulp van deze essentiële Post-it® producten, beschik je over een krachtige methode om te zorgen dat ideeën worden omgezet in actiepunten, dat grootse ideeën blijven plakken en dat alle vereiste stappen om een doel te bereiken worden genomen. Volg deze eenvoudige stappen:

  1. Begin met een oppervlak
  2. Schrijf de 'verhalen' voor je project op
  3. Wijs je actiepunten toeMEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!