Leerboeken laten opvallen

Leerboeken laten opvallen

Volg ook de ideeën en inzichten die Nicholas ´The Nerdy Teacher´ Provenzano geeft om studenten te helpen het hele jaar productiever te studeren.


 • Studenten moeten elk jaar meer doen. Door de toenemende druk voor tentamens moeten studenten voor een goede voorbereiding op het tentamen aantekeningen maken van alle belangrijke informatie die in de les wordt behandeld. Een goede organisatie is een van de beste manieren om deze tentamens aan te pakken. Hieronder staan enkele snelle en simpele tips waarmee studenten kunnen zorgen voor een goede organisatie zodat ze helemaal klaar zijn voor de tentamens.

 • Eenvoudig informatie aan je boeken toevoegen

  Door notities te maken in je leerboek kun je in de problemen komen omdat de meeste scholen niet willen dat studenten in hun boeken schrijven. Maar gelukkig zijn er handige manieren om Post-it®-producten te gebruiken zodat je het leerboek optimaal kunt gebruiken zonder de bladzijden te beschadigen.

  1. Post-it® Index is ideaal voor het maken van notities van belangrijke informatie in een tekst, zodat je ze later kunt leren. Studenten kunnen zo snel notities maken van belangrijke informatie en de notities later bekijken als ze willen gaan leren. Dit is een mooi alternatief voor een markeerstift, omdat je hiermee niets wijzigt aan het boek. Als je een bepaalde notitie hebt geleerd of als je het tentamen hebt gedaan, kun je de Post-it® Index verwijderen en op een andere plek in het boek plaatsen voor de volgende les.

  2. Post-it® Notes zijn ook handig om ideeën aan een leerboek toe te voegen zonder het boek echt te wijzigen. Soms moet je ter verduidelijking notities aan een pagina toevoegen. Voor jou als student is het simpeler als je een paar zinnen kunt toevoegen zodat je de tekst beter begrijpt. Je kunt dan een Post-it® Note gebruiken om te verwijzen naar de aantekeningen van een bepaalde datum. De Post-it® Notes zijn handig om vlug ideeën te noteren zodat je ze later weer kunt bekijken.

  3. Met Post-it® Bladwijzers kun je de pagina´s die voor jou belangrijk zijn, voorzien van tabs. Je voegt gewoon een bladwijzer toe en kunt later altijd weer terugkomen. Met de Post-it® Bladwijzers in meerdere kleuren kunnen studenten gebruikmaken van kleuren om orde aan te brengen in hun notities, zodat ze precies weten welke notities ze maken. Ze kunnen worden gesorteerd op termen, voorbeelden, projectideeën of een andere categorie. Misschien heb je al notities aan de pagina toegevoegd en wil je ze op een later moment doorlezen.
 • Als studenten een gewoonte maken van deze tips, zijn ze beter voorbereid op de les en alle examens die ze nog moeten doen. Bekijk de hele Post-it®-productlijn en laat ons weten hoe jij ze gebruikt in het onderdeel comments (opmerkingen) hieronder.


 • Nicholas ´The Nerdy Teacher´

  Nicholas ´The Nerdy Teacher´ Provenzano is een ´Google Certified Teacher´. Hij ontving enthousiaste kritieken omdat hij gebruikmaakt van innovatieve en samenwerkingstechnieken in zijn leslokaal. Blijf op de hoogte van zijn ideeën op
  www.thenerdyteacher.com.MEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!