Studietips die je helpen te presteren

Slaag voor dat examen met een paar geheugentips van Post-it® Brand.

Als het leven weer een test voor je in petto heeft. Helpen Post-it® Notes je met vlag en wimpel te slagen. Volg gewoon onze eenvoudige tips en studeer verder zonder stress


 • Soms lijkt het wel of er duizenden dingen tegelijk gebeuren in je leven, en één daarvan is studeren. Dat is ook nog eens iets wat vaak onderaan in de stapel ligt van dingen die je nog moet doen. Houd je studieresultaten bij en rond ze af met Post-it® producten. Schrijf dingen op, plak ze vast en slaag.

  Studietips die je helpen te presteren - systeemkaartjes

 • 1. Studeren met kanban

  Een kanbanbord is een geweldige manier om je taken te organiseren, opdrachten te beheren en de voortgang in kaart te brengen, terwijl de Post-it® App het studeren ondersteunt doordat je op verschillende platforms kunt delen.

  Zo doe je dat. Je hebt om te beginnen een glad oppervlak nodig, zoals een wand, verschillende Post-it® Super Sticky Notes en een lijst van de opdrachten/taken die je moet voltooien. Maak daarna kolommen door grotere Post-it® Super Sticky Notes van dezelfde kleur naast elkaar aan de bovenkant van je kanban te plaatsen, met de titels 'To-do', 'Bezig' en 'Gereed'. Voeg vervolgens notes in verschillende kleuren toe voor opdrachten en taken onder de kolom 'To-do'.

  Naarmate de taken vorderen, verplaats je de notes naar de volgende kolom totdat je alle taken hebt voltooid. Je kunt de Post-it® Super Sticky Notes ook vastleggen in de Post-it® App en ze volgen in een digitaal kanbanbord. Met de Post-it® App kun je ze altijd bekijken en delen met wie je maar wilt. Exporteer gewoon naar PowerPoint®, Dropbox, Trello® en deel!

  Studeren met kanban

 • 2. Breng die systeemkaartjes tot bloei

  Als je heel veel informatie moet onthouden, zijn systeemkaartjes de beste manier. Om een systeemkaartje te maken, schrijf of teken je het ding waarover je jezelf wilt overhoren op een Post-it® Super Sticky Note van 76x76 mm. Vervolgens schrijf je het antwoord op een ander briefje. Dus als je bijvoorbeeld aan je Spaanse woordenschat werkt, teken je een vis op het ene briefje en schrijf je 'el pescado' op het andere. Plak de afbeelding van de vis boven op het briefje met de vertaling en plak ze samen op een oppervlak (zoals je bureau). Je kunt telkens het bovenste briefje optillen om te controleren of je het juiste antwoord weet. En, aangezien de Sticky Notes super klevend zijn, kun je de volgorde ervan steeds weer veranderen en kun je ze meenemen als je onderweg wil studeren.

  Studietips die je helpen te presteren - fris je geheugen op met geheugensteuntjes op ongewone plekken

 • 3. Fris je geheugen op met notities op ongewone plaatsen

  Als je voortdurend onderweg bent, kun je geheugensteuntjes aanbrengen op plaatsen waar je normaal gesproken niet aan zou denken, om je te helpen belangrijke concepten paraat te houden. Schrijf eenvoudig een briefje aan jezelf of teken een schets of schema op een Post-it® Super Sticky Note van 76x76 mm, en plak die op een plaats waar je hem normaal niet zou verwachten. Probeer plaatsen buiten de ruimte waar je gewoonlijk werkt, zoals de deur van de koelkast of de spiegel in de badkamer. Kies heldere kleuren die je aandacht trekken. Doordat deze Post-It® Notes super klevend zijn, kun je ze telkens op andere plaatsen plakken om je geheugen steeds weer op te frissen.

 • 4. Bespaar tijd door te markeren wat het belangrijkst is

  Als het aankomt op studieboeken en schriften is het belangrijk de pagina die je nodig hebt zo snel mogelijk te kunnen vinden. Door hoofdstukken te creëren, belangrijke ideeën te markeren en aantekeningen te maken, kun je alles wat je moet weten de baas worden. Om jezelf georganiseerd te houden, markeer je belangrijke hoofdstukken in je schrift met Post-it® Tabs, zodat je onmiddellijk het juiste hoofdstuk kunt vinden. En bij studieboeken kun je Post-it® Markeerstroken gebruiken om aantekeningen te maken die je gemakkelijk kunt terugvinden, zonder op de pagina's te schrijven. De kleuren vallen op, en je hoeft aan het eind van het jaar niet alle boeken door te bladeren om uit te gummen wat je erin geschreven had. Voor elk soort studiemateriaal, ongeacht of het schriften, boeken of hand-outs zijn, kun je belangrijke ideeën, woorden in een woordenlijst of schema's markeren met Post-it® Index. Die helpt je elk stukje informatie in een oogwenk terug te vinden.

  Studietips die je helpen te presteren - vind een manier om te pauzeren

 • 5. Vind een manier om te pauzeren

  Je kunt niet almaar blijven studeren. Plan een paar pauzes in voor momenten dat je werkelijk vast komt te zitten. Maak voor jezelf een 'Ik zit vast'-blokje met Post-it® Super Sticky Notes van 76x76 mm. Pak gewoon zo'n blokje en schrijf alles op wat je maar kunt bedenken om een korte pauze te nemen tijdens je studie, op elk blaadje één idee. Als je dan eens vast komt te zitten, trek je het bovenste blaadje van de blok en doe je wat je daar op hebt geschreven. Met Post-it® Super Sticky Notes heb je altijd al je ideeën bij de hand en klaar voor het moment dat je ze nodig hebt. En je kunt ze weer opnieuw gebruiken waar en wanneer je wilt.

  Het leven kan behoorlijk spannend zijn als je moet studeren, plus buitenschoolse activiteiten, en ja, dan heb je ook nog je eigen leven. Maar als het aankomt op studeren, is het afronden ervan niet alleen belangrijk voor de toekomst, het geeft je ook energie. Want als jij weet wat je moet weten, houdt niets je nog tegen.

 • 6. Op de juiste manier bestuderen

  Weten hoe je op de juiste manier iets bestudeert, is een integraal onderdeel van succes.
  Door feiten op een Post-it® Super Sticky Note te schrijven wordt je geheugen geactiveerd wanneer je een vraag krijgt. Deze eenvoudige leeractiviteit is een geweldig hulpmiddel bij de voorbereiding op elk examen.

  Selecteer een onderwerp dat je wilt bestuderen en schrijf 5-10 sleutelwoorden en feiten die je hebt geleerd op individuele Post-it® Super Sticky Notes. Schik de nieuwe feiten op de wand en leg na de les het geleerde vast in de Post-it® App. Organiseer ze in de app in groepen die aansluiten bij de respectievelijke onderwerpen. Maak vervolgens een export vanuit de Post-it® App naar een bestandsformaat zoals PowerPoint®, Excel of pdf. Je kunt die gebruiken als een studiehulp.

  Op de juiste manier bestuderenMEER TIPS & IDEEËN?

Ja, ik ontvang graag regelmatig aanbiedingen en informatie van Post-it®!